Objecten >

Helder

Spiegelend

Water

Beweging

Stabiel - instabiel

Aangenaam gevoel

Verrassend element

ZILVER

 

Zilver als water heeft mij altijd al gefascineerd. Zilver is het meest witte van alle metalen en toont door zijn hoge reflectie de omgeving in al zijn detail weer. De combinatie van texturen en glans geeft zilver een uniek voorkomen waarbij het soms niet duidelijk is waar de omtrek van het zilveren object ophoudt en verdwijnt in zijn omgeving.

 

Subtiele texturen in het zilveren oppervlak maken ook dat het bijzonder is om vast te nemen, om te ervaren bij het gebruik van het object. Het tactiele element is zeer belangrijk in mijn werk omdat het toelaat een gevoel op te wekken dat geen ander materiaal kan.

 

Tenslotte is zilver een levendig metaal dat ook in de vormgeving en in het gebruikt van het object weerspiegeld moet kunnen worden. Water is heel beweeglijk en toch uiteindelijk stabiel. Deze dualiteit van ‘evenwicht–onevenwicht’ wil ik ook in mijn objecten leggen. Het gebruiken van een object heeft steeds weer een verrassend element in zich, waardoor de gebruiker opnieuw en opnieuw aandacht krijgt voor het bijzondere object dat hij of zij hanteert. 

 

WAT TE WETEN VAN ZILVER ?

 

Witste van alle metalen, hoogste reflectie

Antibacterieel, hypo-allergeen

Behoudt zijn edelmetaal-waarde

Oude zilveren objecten of juwelen kunnen hergebruikt worden, nieuw zilver is gegarandeerd conflictvrij.  Door de recyclage is het een duurzaam materiaal. Onbehandeld zilver wordt donker en dient af en toe gepoetst te worden.

Bij mooie voorwerpen waaraan je gaat hechten, is dat echter minder een karwei maar een gelegenheid om het object nog eens extra goed vast te houden en te bewonderen !

Slowly, silently, now the moon

Walks the night in her silver shoon;

This way, and that, she peers, and sees

Silver fruit upon silver trees;

One by one the casements catch

Her beams beneath the silvery thatch;

Couched in his kennel, like a log,

With paws of silver sleeps the dog;

From their shadowy cote the white breasts peep

Of doves in a silver-feathered sleep;

A harvest mouse goes scampering by,

With silver claws and a silver eye;

And moveless fish in the water gleam,

By silver reeds in a silver stream.                 

 

 - Walter de la Mar