Objecten >

Helder

Spiegelend

Water

Beweging

Stabiel - instabiel

Aangenaam gevoel

Verrassend element

OBJECTEN


> ZILVER - CONCEPT


> MET DE HAND GEMAAKT

 

> WAT TE WETEN VAN ZILVER?

ZILVER

 

Zilver als water heeft mij altijd al gefascineerd.

Zilver is het meest witte van alle metalen en toont door zijn hoge reflectie de omgeving in al zijn detail weer.

De combinatie van texturen en glans geeft zilver een uniek voorkomen waarbij het soms niet duidelijk is waar de omtrek van het zilveren object ophoudt en verdwijnt in zijn omgeving.

 

CONCEPT


Subtiele texturen in het zilveren oppervlak maken dat het object bijzonder is om vast te nemen en om het te ervaren bij het gebruik ervan.

Het tactiele element is zeer belangrijk in mijn werk omdat het toelaat een gevoel op te wekken dat geen ander materiaal kan.

 

Tenslotte is zilver een levendig metaal dat ook in de vormgeving en in het gebruikt van het object weerspiegeld moet kunnen worden. Water is heel beweeglijk en toch uiteindelijk stabiel. Deze dualiteit van ‘evenwicht–onevenwicht’ wil ik ook in mijn objecten leggen. Het gebruiken van een object heeft steeds weer een verrassend element in zich, waardoor de gebruiker opnieuw en opnieuw aandacht krijgt voor het bijzondere object dat hij of zij hanteert. 

 

HANDGEMAAKT


Alle objecten worden stuk voor stuk met de hand gemaakt. De foto's op deze website tonen bestaande objecten die te koop zijn met prijzen vanaf 75 Euro.

Elk object kan ook op bestelling gemaakt worden en gepersonaliseerd worden, groter, kleiner of met een ander effect.  Elk object kan voor jezelf zijn of een mooi en uniek geschenk zijn, met een betekenis.


Voorbeelden zijn hier op de foto's te vinden van:

* Een doopset met doopschaaltje en lepeltjes die de genodigden als aandenken meekrijgen

* Happy rocks, sad rocks, hope rocks, ...  zilveren keien die een gebeurtenis symbolilseren, een verbintenis bezegelen, hoop uitdrukken en zo veel meer.

* Doosjes allerhande, pillendoosjes, melktanddoosjes, doosjes om herinneringen in op te bergen of doosjes met een persoonlijke inhoud om cadeau te doen

* Kruiden-strooidoosjes

* Suikerscheepjes of suiker- en melkensemble

* Schaaltjes en schalen in alle vormen en formatenWAT TE WETEN VAN ZILVER ?

 

Witste van alle metalen, hoogste reflectie

Antibacterieel, hypo-allergeen

Behoudt zijn edelmetaal-waarde

Oude zilveren objecten of juwelen kunnen hergebruikt worden, nieuw zilver is gegarandeerd conflictvrij.  Door de recyclage is het een duurzaam materiaal. Onbehandeld zilver wordt donker en dient af en toe gepoetst te worden.

Bij mooie voorwerpen waaraan je gaat hechten, is dat echter minder een karwei maar een gelegenheid om het object nog eens extra goed vast te houden en te bewonderen !

Laid by the moonlight

a silver sheet over lake, quivers

in the tranquil night.

- Subodh Pandey